9 tips til vellykket slankekur - Kostdagbogen

9 tips til vellykket slankekur

Som regel går det fint de første par uger, når du har taget beslutningen og vil leve slankere. Men så kan det let knibe med at holde motivationen. Her er de 9 vigtigste tips til en vellykket slankekur.

Slankekur

Gør din slankekur lidt nemmere

(1) Spis varieret
Spis varieret og eksperimentér i køkkenet. Kedelig og ensformig mad er en fjende af din sunde livsstil og giver dig trang til at falde tilbage i gamle vaner.


(2) Undgå impulskøb
Lav en indkøbsseddel, når du skal købe ind. Så er det lettere at holde sig til den og undgå fristende - og fede - impulskøb, som hæmmer din slankekur.


(3) Køb aldrig ind – på en tom mave
Sørg for at købe ind, når du er mæt og har god tid. Hvis du går i supermarkedet, når du er sulten og har travlt, risikerer du at købe for meget mad og det forkerte - især hurtige snacks er fristende, når du køber ind på tom mave. Ikke godt for slankekuren!


(4) Lav selv din mad
Tag mad med hjemmefra til frokosten på arbejdet. Det er lettere at styre fedtindholdet i maden, når du laver maden selv - frem for at blive fristet i kantinen.


(5) Frys alt fedtet af
En effektiv måde at fjerne fedt fra supper og sovse er at stille dem i køleskabet, efter de er kølet en smule. Så samler fedtet sig på overfladen, og det er derefter lige til at fjerne med en ske. Herefter kan du varme sovsen eller suppen igen.


(6) Sund tilberedning
Lær dig selv at tilberede maden på en sund måde. Kog, ovnsteg, grill, brug mikroovn, slip-let-pande m.m. Hold dig fra at stege i fedt og friture. Skal der endelig steges, så brug enten en pande, der ikke behøver fedtstof, eller pensl med meget lidt olie.


(7) Sundt snack-lager
Sørg for, at du altid har nogle tilladte snacks i huset, som du godt kan lide. Når du så rigtig er lækkersulten, har du altid lidt ved hånden og undgår at skulle ud at købe usundt slik.

Sund snacks til slankekur >>


(8) Brug eddike
Eddike med smag kan også bruges som tilsætning til sovs og supper eller til marinering og som fedterstatning under stegning.


9 Frys vindruer
Har du lyst til noget sødt, så frys nogle vindruer og pluk en 2-3 stykker af og spis, mens de er frosne.

Sundt sødt til slankekur >>


Slankekur, der virker - prøv Kostdagbogen GRATIS >>


Om kostdagbogen

Kostdagbogen er din private slanke-dagbog. Når du først har sat dig et slankemål, hjælper Kostdagbogen dig med at holde styr på det daglige kalorie-forbrug. I din personlige dagbog logger du, hvad du har spist, og Kostdagbogen udregner kalorieforbruget for både den enkelte råvare, dit måltid, din dag og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Vidste du?

På Kostdagbogen kan du hele tiden følge dit kalorie-forbrug. Her kan du let og enkelt føre dagbog over alle dine måltider. Det kræver bare et par klik med musen, så har du styr på kalorierne.