Dit BMI tal - Kostdagbogen

Dit BMI tal

BMI er den mest udbredte måleenhed, når vi snakker sund kropsvægt. Læs mere om BMI, og hvad det betyder.

Dit BMI tal

Dit BMI viser

 • BMI under 18,5: Du er undervægtig
 • BMI mellem 18,5 og 25: Du har en sund og normal vægt
 • BMI 25-30: Du er overvægtig
 • BMI over 30: Du er svært overvægtig

 • BMI er målenhed for kropsvægt

  BMI står for BodyMassIndex. Man regner sit BMI ud ved at dividere sin kropsvægt (i kg) med sin højde (i meter) i anden.


  BMI giver et bedre billede af, om du har en sund kropsvægt, end din vægt i kilo gør, fordi den også tager din højde med i vurderingen. BMI er den officielle måleenhed for over-, normal- og undervægt, og den bruges blandt andet af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).


  BMI er dog ikke 100 procent pålideligt, da det ikke tager højde for, at nogle mennesker har en meget stor muskelmasse og derfor kan veje for meget ifølge deres BMI - uden reelt at have særligt meget fedt på kroppen.


  I sådanne tilfælde er en måling af et menneskes fedtprocent mere præcis. Et objektivt kig i spejlet kan også give et godt praj om, hvorvidt der sidder for lidt eller for meget sul på kroppen.


  Din vægt er for lav

  Ifølge WHO's retningslinjer vejer du for lidt, hvis dit BMI er under 18,5. Hvis dit BMI kommer meget lavere, at det være til skade for dit helbred. Jo lavere BMI, jo mere trænger du til at tage på for at få en sund og normal vægt.


  Din vægt er for høj

  Ifølge WHO's retningslinjer vejer du for meget, hvis dit BMI er over 25-30. Husk stadig på, at BMI ikke tager højde for meget stor muskelmasse. Din vægt så høj, at den kan skade dit helbred. Jo højere BMI, jo mere trænger du til at tabe dig. Er dit BMI over 30, er din vægt så kritisk høj, at den med stor sandsynlighed vil give dig alvorlige problemer med helbredet.


  En sund vægt

  Ifølge WHO's retningslinjer er din vægt sund og normal, hvis dit BMI er over 18,5 og under 25. Ligger dit BMI i dette interval, har du ingen grund til at bekymre dig om din vægt.


  Få styr på dit BMI, prøv Kostdagbogen GRATIS >>

  Om kostdagbogen

  Kostdagbogen er din private slanke-dagbog. Når du først har sat dig et slankemål, hjælper Kostdagbogen dig med at holde styr på det daglige kalorie-forbrug. I din personlige dagbog logger du, hvad du har spist, og Kostdagbogen udregner kalorieforbruget for både den enkelte råvare, dit måltid, din dag og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

  Vidste du?

  På Kostdagbogen kan du hele tiden følge dit kalorie-forbrug. Her kan du let og enkelt føre dagbog over alle dine måltider. Det kræver bare et par klik med musen, så har du styr på kalorierne.